Stichting Dierenambulance Dier in Nood 06-50260695
1001_home_din005013.jpg
Dier in Nood You Tube Kanaal
Email Adres: dierinnood@live.nl
Algemene Info
Werkgebied
Doelstelling
FDN
Donateurs
Bedrijven steun
Scholen
Seizoen nieuws
Vrijwilligers
Praktijk verhalen
Wagenpark
In het nieuws
Gemeenten en Overheid
Vermist
Foto
Asielen
Links
Kinderen
Nieuwsbrief
Vertel zelf over uw Dier
Dierenartsen
Dode Dieren
Webcam Dieren
Dieren filmpjes
Evenementen
Dierenlot
Federatie van dierenambulances.

Dierenambulance Dier in Nood is kort na hun oprichting lid geworden van de FDN. Wij vinden het zeer belangrijk dat wij hiervan lid zijn, om de volgende redenen:
De meeste dierenambulances over geheel Nederland zijn lid van deze organisatie en samen ben je sterk. De Federatie is gesprek partner naar de ministeries toe en wij worden dan ook erkend door het ministerie van landbouw, natuur en visserij een belangrijk iets. Tevens wordt met o.a. ministerie van binnenlandse zaken, de vereniging van Nederlandse gemeenten, brandweer en de dierenbescherming besproken hoe te handelen bij rampen, en hoe eventueel de dierenambulances kunnen worden ingezet. De federatie streeft naar eenheid en een ieder wordt gelijk behandeld en moeten voldoen naar hun opgestelde regels. Met steekproeven wordt er getoetst of een dierenambulance aan hun eisen voldoen. Het lidmaatschap maakt ons ook sterker in gesprekken met overheid instanties want er kan nog een hoop verbeterd worden, een iets waar wij ons met volle 100 % voor in zullen inzetten. Ook op internet is de federatie te zien onder: www.fdn.nl
De mensen die de federatie runnen zijn ook vrijwilligers net als de meeste mensen die bij de landelijke dierenambulances werken, wat er ongeveer 4000 zijn.

Wat doet de FDN voor haar leden?

Public relations in de breedste zin, wettelijke erkenning of fondsenwerving, e.d.
Optimaliseren van vakkennis, o.a. Een EHBO diploma voor dieren via de Sofia stichting en het houden van workshops, in het verleden wel gehouden op de Universiteit van Utrecht, waar de leden o.a. voorlichting kregen van de stichting Aap, een opvang centrum voor apen en exoten, bekend van Televisie.
Gesproken werd over behandeling, ziektes en vangen van de vele dieren waar wij mee te maken kunnen krijgen.
http://fdn.nl/
Steun de plaatselijke dierenambulance en doe uw gift op: NL60RABO0105968080 t.n.v. Stichting Ambulance Dier in Nood
Home
Een eigen Onderkomen